J31 Bierges en E61 München 5-8-2023

Wel/niet los. Het was een weekend van lastig weer kwa lossingen. Uiteindelijk werd de vlucht vanuit München teruggehaald naar Freiburg. Bierges ging voor de jonge duiven uiteindelijk toch door.

Het was de vierde jonge duiven vlucht en Gerben Grievink had de stoelen klaar gezet voor de mensen die kwamen kijken. Het weer was niet al te best. Voordat de duiven kwamen regende het nog.
Na de regenbui kwam de blauwband “488”  aanzetten met een vreemde  en na 2 minuten rond te vliegen zat ze op het hok maar had nog geen zin om naar binnen te gaan. Dat geeft natuurlijk een hoop ergernis maar daar doe je niks aan. De klok telt en 3 min later kwam de kras “482” aan en die had meer haast om naar binnen te gaan, waardoor ze allebei naar binnen gingen.

Niet verwacht, maar toch werd Gerben nog 1 en 2, zie de uitslagen.


Op Freiburg mocht Danny Frenken een feestje houden. Zijn duivin mocht als eerst Winterswijk binnenvallen.

De duif komt van Nils Knuth uit Vreden. Johnny Schigt kreeg 4 duiven van Knuth en Danny mocht er 1 van uitzoeken. Danny: ”Johnny zei, ik kan ook altijd alles van jou krijgen, zoek er maar 1 uit.
Het was dus deze duivin. In 2022 was het mijn beste duif op de programma vluchten Vitesse en Midfond.
Ook heeft ze in 2022 lang mee gestreden voor het duifkampioenschap Midfond met een duif van Dick van Kouteren en Hans ter Haar. Uiteindelijk werd ze geen duifkampioen.
Ik had er dit seizoen grote verwachtingen van, maar het kwam er niet uit helaas. Op 1  vlucht was ze mijn 1e duif en een top 10 notering in de vereniging.
Toen dacht ik, ik ga deze klaar maken voor München wat uiteindelijk Freiburg werd. Samen met nog 4 duivinnen  zijn ze op nest gezet en afgericht richting München. Mooi dat het er dan ook uit komt.
Ze mag nog een paar keer mee op nest met de Natour, en dan gaat ze het kweekhok in, vanwege de prestaties van 2022, en het is een goed gebouwde duivin.
Uitslag zie hier.

Op naar komend weekend, KWW!‎

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.