V16 Heusden-Zolder 22-4-2023

Spanning tijdens het inkorven vrijdagavond, want de weersvoorspellingen waren nog een beetje onrustig.
Uiteindelijk begon de ochtend heel mooi met heldere lucht en een beetje zon, echter rond 7 uur verdween die achter een grijs pakketje wolken. Ook in Heusden-Zolder duurde het even, maar toch om 9.45 uur werden ze losgelaten.
Een supermooi vertrek https://www.facebook.com/afdeling9/videos/582286037336250 konden we op de FB pagina van Afdeling 9 Oost-Nederland zien.
Het was een vlucht met behoorlijke snelheden, een klein beetje zuid/zuidoosten wind maakte het niet extra moeilijk.
Uiteindelijk kwam de 3-jarige duivin NL 20-1282947 van Franz Schmäing uit Vreden met de hoogste snelheid van 1464 meter/minuut om 11.28.30 uur over een afstand van 151,5 km binnen.

Een prachtige blauwe duivin.
Ik heb Franz, (die je gisteren ook al met de blauwe bodywarmer op de foto zag staan, wat hij niet wou……. tsja dan kom je er 2 keer op) gevraagd om iets over de duif te vertellen.

Franz: “Die 947 und ihre Nestschwester 948 waren letztes Jahr 1. und 2. Duifkampioen Vitesse
Vater dieser Weibchen ist ein Stellermann Vogel
Linie Blue Dream .
Blue Dream war 1.As nationale Ass – Taube Sprint KBDB 2009 in Belgien 

ūüáßūüá™

Die Mutter habe ich von mein Taubenfreund Wenning aus Ottenstein Deutschland der selber auch sehr Erfolgreich mit meinen Tauben war”.

Nu wil ik dat voor jullie wel vertalen, maar mijn talenknobbel reikt net zo ver de wolken in, als de 30 meter diepe Steengroeve…
Ich probiere: “T’is een machtig mooie duuvinne uut zien eig’n en Stellermann-soort, lijn Blue Dream, en die vliegt allemoale alderbastend hard!”
Supermooi resultaat, want ook de 2e duif van onze club kwam een micro-seconde na deze “947” bij Franz op de klep, zie de uitslagen van V16

Het volgende succesje is in de Vereniging Open Jaarlingcompetitie ook gefixed door een duivin.
Dit maal was dat de NL 22-9270525 van Fons Klein. Ze kwam als 17e duif aan in Winterswijk en als
1e jaarling in de Vereniging Open Jaarlingcompetitie.
Op de foto staat ze te poseren met op de achtergrond haar mannetje. Een duivin met een verhaal apart.

Een week of 4 geleden was Fons in de moestuin bezig, toen er opeens met veel herrie een duif naar beneden kwam gestort met bovenop haar een Sperwer. Op de grond ging alles te keer, maar Fons ook.
Al schreeuwend, zwaaiend met armen en batse, al rennend naar zijn duif, schrok de Sperwer toch wel zodanig van die grote keerl, dat die de duif losliet, en als een razende zonder prooi ervandoor ging.
De “525” spoedde zich naar het hok.
Gelukkig was ze alleen maar wat staartveren kwijt, en niet gewond.
Veel duiven zijn hier zo gestressd van, dat ze na zo’n horror ervaring niet graag meer naar buiten gaan. Echter deze duif is rustig, evenwichtig en gaat gewoon weer naar buiten en maakt haar rondjes.
Ook heeft ze het blijkbaar zo naar de zin, dat ze ook nog van een vlucht snel naar huis kan komen.
Voor de uitslagen zie Vereniging Open Jaarlingcompetitie 2023

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.