M19 Dizy le Gros 13-5-2023

De eerste Midfondvlucht is een feit, en wat voor vlucht. Met Noord-Noordoosten wind moesten de duiven werken. De snelheden liggen dan ook veel lager dan vorige week.
Naast dat het weer een nieuwe uitdaging was met 2 nachten mand en grotere afstand, was het ook spannend omdat het de laatste vlucht van de Vereniging Open Jaarlingcompetitie was. Tevens was het ook nog een attractievlucht met 5 extra prijsjes te verdienen.
De duiven kwamen vanuit Dizy le Gros, een mooie lossingsplek met een prachtige lossing, zie
https://www.facebook.com/afdeling9/videos/980173362977963.
Wat een ZWERM……. indrukwekkend gewoon, meer dan 20.000 duiven gelijk de lucht in met het vizier op Oost-Nederland gericht.
Na hard werken kwam de eerste duif in onze vereniging aan bij Eric Prinsen.
En laat dat nu de zelfde witpen doffer zijn die 2 weken geleden op Tienen de eerste duif was in de club. Met een snelheid van 1179 meter/minuut kwam hij om 13.05.07 weer thuis.

Het verhaal over deze mooie jaarlingdoffer NL22  8270565 kun je lezen bij V17 Tienen 30-4-2023.
Op de vraag of er nog iets aan het verhaal toe te voegen is, gaf Eric aan “dat ie steeds meer begint te glimmen”, en dat zegt genoeg!
De uitslagen zijn te vinden in de rubriek vluchtuitslagen M19 Dizy le Gros.

In de Vereniging Open Jaarlingcompetitie kunnen we 2 duiven in het zonnetje zetten. De eerste duif is van Dick van Kouteren. Met een snelheid van 1145 meter/minuut kwam hij op de klep en daarmee werd hij de eerst geklokte aangewezen jaarling in deze competitie.

In “op de koffie bij Dick van Kouteren” kun je wel e.e.a. lezen over deze liefhebber. Daar lees je ook dat ie altijd gek op attractievluchten was, en als hij deze competitie ook als zodanig ziet…. dan zit hij er weer mooi bij!
Deze NL 2022 8272005 komt uit een samenkweek met duiven van Danny Frenken.
De vader vloog 1e van de afdeling bij Danny. De moeder is de zus van de “85” die vliegt 6 x bij de eerste 7 en is van het soort E. Hoogland x  Comb. Mulder.

De volgende duif die in de spotlight komt is de NL 2022 8271440 van Gerben Grievink.

Deze duif heeft het duifkampioenschap over 4 vluchten gewonnen. Ze behaalde 3657 punten, wat betekent dat ze elke vlucht goed gevlogen heeft.

Gerben: “De “440” een bijzondere duivin als jonge duif was ze al 2e  Jonge Duifkampioen.
Maar met het koppelen wilde ze geen doffer en werd haar kopje kapot gepikt en dat kun je nog iets zien op de foto. Na een tijdje bij de jonge duiven te verblijven was ze weer in goeie doen en in het voorjaar had ze een doffer gevonden. Aan het vliegen kun je ook zien dat het “440” is. Ze klapt haar poten niet tegen haar lichaam aan, maar blijkbaar heeft ze er geen last van en was ze zaterdag de eerste duif van mij”.
Dit aldus de glunderende Gerben.
Voor uitslagen zie Vereniging Open Jaarlingcompetitie 2023.

Er waren ook nog een paar extra prijzen uitgegeven:
F. Schmäing        leverworst
E. Prinsen           pak koffie
K. Dietz               Kookworst
B. Ros                  Kaas
W. Mielekamp Cake

Al met al waren dit weer mooie prestaties door onze duiven. Helaas was het geen Winterswijkse wind, wat betreft de CC en afdelingsuitslagen, en moesten ze extra knokken, maar wie weet, waait die spoedig nog een keer onze kant op…
Tot volgende week!

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.