Winterperikelen

Winterstuiptrekkingen 26-2-23….

Met de zon op de bol, lijkt het voorjaar er aan te komen, al vriest het ’s nachts nu wel, en hadden we gisteravond heuse sneeuw en hagelbuien;  de wind is nu “naar kold…” We zijn er nog niet.
Vrijdagavond hadden we onze voorjaarsvergadering al weer. Alle werkzaamheden die er aan zitten te komen, samenstellen van de commissies en benoemen van allerlei taken… dat hoort ook bij de duivensport.
Een aantal mensen zijn bedankt, en we hebben een voorzitterswissel gehad. Koby Dietz, die dit erg lang gedaan heeft, heeft het stokje overgedragen aan de jonge generatie in Danny Frenken.
Een applaus als gewaardeerde uiting van dank voor het vele werk wat Koby voor onze club heeft gedaan, en ook voor Danny.  Met Danny zijn we dan ook weer erg blij, en zoals hij zelf aangaf, hij wil zijn uiterste best gaan doen voor onze club.
Ondanks de winterse temperaturen gaan de eerste jongen bij sommige liefhebbers al de lucht in. Anderen zijn later van start gegaan met de kweek.
Hierbij ook wat foto’s van Willem Mielekamp. Hij had gisteren alle dieren op eieren zitten. Sommige zijn wel heel fanatiek aan ’t verdedigen zo te zien.

Bij het kweekseizoen hoort ook een flinke administratie. De duiven krijgen een ring, en bij de NPO is deze ring gekoppeld aan een eigenaar. Als je dus een ringnummer opvraagt, krijg je automatisch het telefoonnummer van de eigenaar, zie ook >>>Duif opgevangen?
Elk jaar heeft een eigen kleur. Voor 2023 is dat de kleur groen
Voor de eigenaar is het weer belangrijk wie de ouders en familieleden zijn van het jonge net geringde duifje. Iedere duif krijgt daarbij dan ook een stamboom, en kun je zien wie er allemaal familie is, wie vorige mogelijke eigenaren zijn, evt rassen, enzovoort.
Bij één van de foto’s zie je daarvan een voorbeeld.

Ook nog wat foto’s van jongen van verschillende leeftijden.

…wordt vervolgt…

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.