M28 Dizy le Gros J28 Bergeijk 15/16-7-2023

Spannende vluchten afgelopen weekend. De laatste Midfondvlucht en de eerst vlucht met de jongen. Ook de start van de Vereniging Open natuurlijk!
En het weer was ook niet bepaald rustgevend voor de wachtende duivenmelker.
Kijk maar eens naar de lossing in Dizy le Gros, wat een lucht! https://www.facebook.com/afdeling9/videos/100660659778648
De duiven in Dizy-le-Gros zijn gelost om 6:50. De duiven zijn gelost met een zuidwesten wind en een temperatuur van 20 graden. De duiven hadden een super vertrek.
Aan de uitslag is wel het grillige verloop te zien van deze vlucht.
Toch is met hoge snelheid de jaarling doffer NL22-8270750 van Willem Mielekamp er door gekomen. Na 324 km te hebben gevlogen met een snelheid van bijna 1724 m/min
verraste om 9.57.53 uur deze doffer de nietsvermoedende Willem, zie de uitslag.

Normaal komen de grote verhalen in de rubriek “Op de koffie bij…”,
maar ook in een vluchtverslag kan er veel verteld worden.

Zie Willem’s verhaal…..

“Ik ben begonnen met duiven in 1969 bij PV De Sportvliegers in Eibergen. We vlogen toen nog net vanuit Duitsland. De club had toen 55 leden ,nu nog maar weinig omdat onze sport hard achteruit gaat.
Ik ben daar met een paar duiven begonnen. Ik had een hele goede duif “de donkere Holl66-1078466” en werd 3e Kampioen Navlucht, soort Horemans van Ferry Hulshof uit Lichtenvoorde. Wegens verhuizing naar België (Tongeren) heb ik de duiven weg gedaan en wel nog even de duiven bij Bakker Weenink verzorgd,  12 weduwnaars van het Soort Janssen Arendonk en we werden toen Vitessekampioen in De Achterhoek.

Vanuit België ben ik op mijn 19e jaar terug gegaan naar Eibergen waar ik bij Wim En Annie Grijsen kon wonen en ook bij Wim de Jonge duiven de duiven heb verzorgd wat resulteerde met een 2e plaats Jonge Duiven in De Achterhoek achter Tonnie Leusink, beide met duiven van Tournier Uit Lommel.
Later ben ik via mijn werk bij Lambertus Kip van de Elka weer begonnen met een paar duifjes op het balkon aan de Misterstraat. Het mooiste resultaat was 1e prijs Corbeil met één duif mee. Die duivin had eitjes en ik had daar een spiegeltje bij gezet waar ze fel op reageerde en dus 1e vloog. Bij de PV De Vriendschap ben ik in Combinatie gegaan met Jan Dielen waar we zeer succesvol waren. We hebben heel veel 1e gevlogen met duiven van de Kapper uit Enschede Lutje Schipholt. 
Ook in de kring met mooiste resultaat 1e op 12000 jonge duiven van uit Budel 112 km.
We wonnen ook nog 1e plaatselijk Hoek V Holland en 2x hoofdprijs Roodeschool.
Daarna ben ik voor mijzelf begonnen aan de Scheringstraat met veel Schimmels,  toen Tournier A V De Hoek. Ook ben ik Generaal kampioen geweest bij de Vriendschap en hield de duiven in een zelfbouwhok waar Eric Prinsen het dak van had veranderd.
Voorheen vloog het niet op dat hok,  maar door de verandering die Eric had aangebracht vlogen ze opeens wel zeer goed!
Leuk dat ik toen met 1 duif mee naar St Vincent 1100km ook een 1e won in de Achterhoek. Die duif werd toen geklokt oor Eric omdat ik op mijn werk was. Ik woonde nog in de Scheringstraat met nog 3 andere liefhebbers. Daarna ben ik verhuisd naar de Koningsweg, waar ik nu nog woon. Daar had ik het 1e jaar veel succes met de jonge duiven. In 1995 bijna alle vluchten 1e prijs. Ik had ze toen op advies van Eric Prinsen verduisterd en dat deed nog niemand in Winterswijk. Dan heb je natuurlijk voorsprong op de andere liefhebbers met de vluchten.

Toen ik met pensioen ging heb ik een DUMO hok aangeschaft waar ik nu ook op speel.
Wel weer de nodige aanpassingen gedaan op advies van Eric in verband met de verluchting (hij heeft er echt goede kijk op hoor).
En nu dit jaar zijn de resultaten ook veel beter geworden.  Voedingsadviezen en speladvies met de duiven anno 2023 gekregen van Eric. Ere wie de ere toekomt.
Tijdens de vlucht Dizy le Gros was ik aan het wandelen met de honden  want dacht dat de duiven na 10 uur zouden komen.  Maar toen ik thuis kwam met de honden hoorde ik de weduwduivinnen te keer gaan en dacht laat ik maar even op de klok kijken, en ja hoor,  er was er al één: de NL 22-8270750, een zuivere Roland Janssen.
Dit zijn snelle duiven en dat blijkt ook wel, want hij zat ook in de kop van de CC 6.
Dit is zijn vader…

Aldus Willem, die nog véééél meer kan vertellen over zijn duiven denk ik, mooi!!!


Zondag was er de 1e vlucht voor de jongen.
Lossing Bergeijk om 7.45. De duiven hadden een super vertrek
https://www.facebook.com/afdeling9/videos/614056723870531

Wat een wind. Dit brak vele onervaren beestjes wel op, lekker hard met de wind mee richting Achterhoek, maar vaak een afslag gemist. En ja, dan moet je tegen de wind in weer naar je hok.
Gelukkig hebben uiteindelijk velen dit weten te vinden.

De duif van Combinatie te Selle wist het beste te navigeren en kwam om 8.56.49 uur aan in Winterswijk.
De afstand van 121 km heeft hij met een snelheid van 1686 m/minuut afgelegd. De NL23-9139366, een mooie krasdoffer, die zijn vader in de voetsporen volgt. Deze doffer uit 2018 lukte het ook om de eerste wedstrijdvlucht als jonge duif te winnen.
Flinke snelheden zijn er gemaakt, en dat kun je in de uitslag wel zien.

Geert vliegt in combinatie met vader Jan, die trots de duif voor de camera toont.

Het is voor Geert niet de eerste keer dat hij gelijk goed van start gaat met de Jongeduiven vluchten. Dit heeft zeker ook te maken met de zorgvuldige voorbereiding hiervan. Wekelijks krijgen we van hem op verschillende dagen foto’s van zijn manden achter de auto, en ja hoor ze zijn weer op pad!
Deze moeite is zeker niet voor niets, gezien de prachtige uitslag!

In de Vereniging Open hadden we de eerste van 4 vluchten te verwerken. Ook had Geert deze duif
NL23-9139366 gezet, en ging dus hier met de eerste prijs naar huis.

En nee ik ben nog niet uitgeschreven, want we kennen ook nog een heuse Belgencompetitie. Liefhebbers kopen in de winter jonge Belgen en daarmee houden we apart nog een competitie.

De tussenstand hiervan is nu:
1. Willem Mielekamp
2. Hans ter Haar
3. Davey Schigt

Tot volgende week met een Fondvlucht op zaterdag, en de Jonge Duiven op zondag!Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.