Diverse mededelingen 13-7-23

Leden,

Zie onderstaande mail.

Opmerking bestuur:

Wij laten zondag de vlucht vanuit Bergeijk WEL meetellen in onze vereniging. Dus ook voor het jonge duiven kampioenschap. Afstand is ongeveer 118km. 

Zoals hieronder staat beschreven telt deze vlucht niet mee in CC6 en Zuid.

Groeten het bestuur


Van: Arjan van de Willige <arjanvandewillige@icloud.com>
Verzonden: donderdag 13 juli 2023 10:55
Onderwerp: Diverse mededelingen

Beste bestuurders,

Graag vraag ik uw aandacht voor de volgende zaken.

Als eerste is voor de vluchten van komend weekend, zaterdag 15 en zondag 16 juli a.s., het hitteprotocol van kracht. Dit betekent 23 duiven per mand.

Voor de vereniging uit Zuid is er een aanpassing van het jonge duivenprogramma. Het bestuur heeft besloten om de losplaatsen van zondag 16 juli en zondag 23 juli a.s. voor geheel Zuid te wijzigen in Bergeijk en Heusden-Zolder. Gezien de matige deelname in Zuid aan de trainingsvluchten van de jonge duiven vinden wij het onverantwoord om met CC-6 naar Kerkrade en met CC-7 naar Heusden-Zolder te gaan. De onervaren jonge duiven zouden anders op de langste afstand gelijk moeten starten met een vlucht van circa 150-160 km. Gezien de slecht verlopen jonge duiven vluchten van Zuid in de afgelopen jaren vinden wij het niet verantwoord omdat opnieuw te doen.
De gevolgen van dit besluit is dat vlucht J28/J58 niet meetelt voor het kampioenschap van de afdeling, Zuid en de CC’s 6 en 7. Dit omdat we in Zuid onder de minimale afstand van 100 km. min 5% uitkomen. Voor Noord en de CC’s 1 t/m 5 blijft de vlucht Beek en Donk ongewijzigd en wel meetellen voor hun kampioenschap omdat Beek en Donk overal voldoende afstand heeft. Ook blijft de jonge duivenvlucht van dit weekend overal in onze afdeling meetellen voor de Nationale kampioenschappen. Wij geven onze voorkeur aan een soepeler start en het overhouden van de jonge duiven. De kampioenschappen zijn dan maar een bijzaak.
Verder heeft het bestuur besloten dat zowel (J28/J58) Bergeijk als volgende week (J29/J59) Heusden-Zolder geldt dat de duiven worden gelost afhankelijk van de deelname. Indien alle duiven van Zuid vervoerd kunnen worden in één container dan zal er één lossing plaatsvinden. Indien het aantal duiven meevalt en we gaan met twee containers naar de lossing dan zullen CC-6 en CC-7 apart worden gelost. We zien ons tot deze beslissing genoodzaakt omdat het anders financieel onverantwoord is om met een extra container op pad te gaan. Afgelopen dinsdag waren er in Zuid twee lossingen, vervoerd met twee containers, waar gemiddeld nog geen 850 duiven in een container zaten. We vragen dan ook uw begrip voor ons besluit.
De vluchtcodes, vrachtgelden en het ophaalschema blijft voor Bergeijk en Heusden-Zolder ongewijzigd.

De NPO heeft ons, zoals al eerder aangegeven, verzocht om de NIC voor Nationaal Issoudun van volgende week aan te wijzen. In de bijlage treft u een overzicht aan met welke verenigingen volgende week op (E29) Nationaal Issoudun als NIC mogen inkorven. Alleen de aangewezen verenigingen mogen op Nationaal Issoudun inkorven indien ze minimaal 7 deelnemers hebben. Met minder deelnemers mag een aangewezen NIC ook niet zelfstandig inkorven. Tevens treft u in de bijlage het ophaalschema aan voor Nationaal Issoudun.

Tot slot nog een bericht over de trainingsvluchten vanuit Koblenz. De geplande trainingsvlucht vanuit Koblenz is voor komende zaterdag 15 juli afgelast. De trainingsvlucht Koblenz van zaterdag 22 juli a.s. wordt verplaatst naar zondag 23 juli a.s. Het ophaalschema voor zaterdagavond 22 juli treft u in de bijlage aan.

Willen de vereniging secretarissen deze mail doorsturen naar hun leden. Bijvoorbaat bedankt voor de medewerking.

Ik vertrouw erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,

Arjan van de Willige
Secretaris Afdeling 9

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.