T15 Weert 15-4-2023

Sjonge jonge, wat een aftrap was dit van het nieuwe seizoen.
De eerste vlucht waarbij de klokken weer onder het stof werden weggehaald, er kleine prijsjes te winnen waren voor de 1e 3 aangewezen duiven, waar het denk- en computercentrum weer alles opgestart heeft, de kantinebazen de koffie en theezetter weer aanzwengelden, het bier en fris weer koud hadden staan, en de broodjes warme rookworst weer uit de pan werden getoverd.
Het was een drukte vrijdagavond met inkorven, maar ook met het klokafslaan konden we weer lekker “duivenmelken” met z’n allen.
Is Weert dan toch een “rot losplaats????” Voor de één wel, maar een ander had weer een andere mening. En dat blijft in duivenland, zoveel mensen zoveel meningen..
In ieder geval begon het ’s morgen met een mooie blauwe lucht en witte wolken waar de zon doorscheen. Bij onze hokken was het heerlijk vertoeven uit de wind, want ja, die wind was wel fris, eerst nog weinig. In de middag werd het wat grijzer, en zeker niet warmer en de wind uit Noord trok aan.
De duiven hadden volgens mij weer erg veel zin in het nieuwe seizoen. Van alle kanten kwamen ze thuis. Ik denk dat er een heel aantal er een dagje uit van hebben gemaakt.
Al met al was tijdens het afslaan om 17 uur ruim 80% thuis, de rest zal vandaag en anders morgen wel nakomen.
De grote winnaar was de duivin NL22-8162051. Zij kwam om 11.03.53 bij Hans ter Haar op de klep. Een prachtige wakkere lichtkras duivin met een verhaal.

2 weken voor de jonge duivenvluchten van vorig jaar liep ze op een gegeven moment bij Hans achter het huis, ze was de weg kwijt en had honger en dorst. Hans heeft haar in een grote mand gedaan, tegen het huis, en volop voer en water gegeven. Dit heeft hij zo een heel aantal dagen gedaan.
De eigenaar van deze duif vond het eigenlijk te ver om haar op te halen. Die had deze duivin al 10 keer afgericht. Dus heeft Hans geprobeerd haar een paar keer weg te brengen, met als doel dat ze weer naar de oude eigenaar zou gaan. Maar nee, in Winterswijk was het toch mooier wonen vond ze waarschijnlijk, en na een paar africhtingen mocht ze in het jonge duivenhok.
En ja hoor, ze vond het hier zo fijn vertoeven, dat ze ook nog eens snel naar haar nieuwe woonplek ging tijdens de vluchten.
In de competitie Vereniging Open 2022 werd ze zelfs 2e asduif en had ze de laatste prijsvlucht een 3e plaats.
Zo nu en dan komt ze thuis en gaat ze eerst nog naar de plek waar ze een klein poosje in de mand heeft gewoond, bijzonder.
Ik denk dat Hans nu hele dagen probeert om met lokduiven verdwaalde duiven op te vangen, hahaaah.
Prachtig dat zo’n beestje gewoon zelf een nieuwe woonplek opzoekt waar ze zich thuisvoelt.
De uitslag is te vinden in de rubriek vluchtuitslagen 2023
De prijsjes voor de aangewezen duiven gingen naar:
1. Kobus Dietz
2. Maarten van Egmond
3. Jos Douma

En verder nog een kleine impressie van de bezigheden.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.